Hirdetés

Betört a Huawei hálózatába az NSA?



|

Ezen felül a két legnagyobb kínai mobilszolgáltatót is meghackelhette az ügynökség.

Hirdetés

A szokásosnál is kellemetlenebb információkkal szolgált szombaton a The New York Times és a Der Spiegel, ugyanis az Edward Snowden dokumentumait birtokló kiadványok szerint az NSA még 2010-ben betört a Huawei hálózatába, ahonnan többek közt hálózati berendezésekkel kapcsolatos dokumentációkat lopott.
 

Hirdetés


A „Shotgiant” névre keresztelt művelet célja annak kiderítése volt, hogy a vállalat fenntart-e bármilyen kapcsolatot a kínai hadsereggel, továbbá az Egyesült Államokba exportálni kívánt hálózati eszközei rejtenek-e bármilyen kémkedési céllal elhelyezett hátsó kaput. Maguk a megszerzett információk nem szivárogtak ki, a Huawei mindig is tagadta a vádakat. Az USA 2008 – az amerikai 3COM vállalat felvásárlásának megakadályozása – óta vádolja többé-kevésbé nyíltan kémkedéssel nem létező vagy titkosított bizonyítékok alapján a vállalatot.


Nem kevésbé érdekes, hogy tavaly az NSA állítólag a két legnagyobb kínai mobilszolgáltató hálózatába is betört, hogy követhesse a hadsereg néhány stratégiailag fontos alakulatát. A dokumentumok alapján ezen túlmenően számos kínai számítógépes hálózatba bejutott az ügynökség, elsősorban magas rangú vezetők után kívántak kémkedni.


(Forrás: Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.