Hirdetés

Betört a Pentagonba a kínai hadsereg



|

Amerikai források szerint a kínaiak álltak a júniusi kibertámadás mögött.

Hirdetés

A Pentagon elismerte, hogy kikapcsolt egy számítógép-hálózatot, melyen Robert Gates védelmi miniszter és munkatársai dolgoztak, de nem árulták el, szerintük ki áll a támadás mögött, a Financial Times viszont belső forrásokra hivatkozva közölte, hogy a nyomozás során kiderült: a Felszabadító Néphadsereg felelős a hackelésért.

 

Egész pontosan úgy fogalmaztak: „Ezt oly nagyfokú biztonsággal kijelenthetjük, mely inkább a teljes bizonyosság felé tendál." Peking egyelőre hivatalosan elzárkózott a válaszadástól.

 

Valószínűleg olvasóink emlékeznek még az észt-orosz kiberháborúra, vagy a Németországban történt hackelésre, melyre a kínai delegáció látogatásakor került sor. Úgy tűnik, a rakétakilövők helyét részben átveszik a zombigépek, egy bombázás helyett pedig inkább DDoS-támadást hajtanak majd végre az országok, ha gyengíteni akarják ellenfeleiket.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.