Hirdetés

Bezárkózik a TorrentSpy



|

Nem engedi keresni ezentúl a népszerű portál az amerikai IP-címmel rendelkezőket.

Hirdetés

Az Amerikából érkező torrentezők ezentúl nem a jól ismert böngészőoldalra kerülnek, hanem az oldal nyilatkozatát olvashatják, miszerint az illető nem kereshet a torrentek között - méghozzá nem bírósági döntés következtében, hanem „köszönhetően az Amerikában uralkodó, bizonytalan jogi légkörnek, mely a személyiségi jogokat illeti, valamint az Európai Unió és az Egyesült Államok joggyakorlata közti különbségeknek."

 

„Ez az akció nem csak időszakos." - mondta Justin Bunnell, a TorrentSpy birtokosa. „Az Egyesült Államokbeli felhasználók letiltása volt az egyetlen módja, hogy megvédjük a többi látogatónkat." - tette még hozzá.

 

Nem jogerős ítélet kötelezte tehát az oldal üzemeltetőit - egyszerűen elébe vágtak a problémáknak, hiszen az ügy nem előzmények nélküli. Júniusban egy amerikai bíróságon született ítélet szerint a TorrentSpy-nak logolnia kéne a csatlakozott felhasználók adatait, ezeket pedig kérésre valószínűleg ki is kéne szolgáltatnia.

 

Ira Rothken, a TorrentSpy jogásza azt nyilatkozta, hogy felveszik a harcot az ítélettel, de nem fűznek sok reményt a dologhoz.

 

A történet folytatódik, vérmérséklete szerint mindenki szurkolhat a neki szimpatikusabb félnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.