Hirdetés

Bezárt a bazár!



|

Hirdetés

Egyik ilyen alkalom után fedeztem fel, hogy indításkor egy ablak ugrik elő vicces üzenettel. Nem kis időmbe telt, mire megtaláltam és kikapcsoltam a rendszerleíró adatbázisban. Hogyan tudnám megakadályozni, hogy valaki bejusson, vagy átírjon valamit a rendszerleíróban?A rendszerleíró adatbázisba csak akkor célszerű belépni, ha biztosan tudjuk, mit keresünk, és mit akarunk módosítani. Más esetekben érdemes (és kényelmes) külön programot használni a Windows tuningolására. Ilyen többek között a Tweak-XP Pro, a TweakUI vagy az X-Setup Pro; míg az előbbi fizetős, e két utóbbi ingyen is használható.

A legnépszerűbb X-Setup Pro olyan beállításokat is tartalmaz, amilyeneket más szoftverek nem - érdemes most is ezt használnunk, hogy elrejtsük a rendszerleíró adatbázist kellemetlen ismerőseink elől. Megnyitása után válasszuk a Classic módot, és keressük meg az alábbi ágat: System - Security - Disabled Features - Regedit.exe Enabled. A jobb oldalon megjelent opcióval engedélyezhetjük (vagy tilthatjuk) a rendszerleíró szerkesztéséhez szükséges program elindulását. Alapértelmezés szerint ez bekapcsolt állapotban van, a tiltáshoz távolítsuk el a pipát. A trükk előnye, hogy az X-Setup Pro (és a többi program is) ezután is hozzá tud férni az adatbázishoz, viszont a regedit vagy a regedt32 parancs tiltva lesz.



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.