Hirdetés

Biciklis-útvonalakkal újított a Google Maps



|

Hat európai országban frissítette ilyen útvonalakkal a térképeit a Google.

Hirdetés

A Google részletes útvonalakat tett elérhetővé a biciklisek számára a Google Mapsen, több európai országban is. Sajnos hazánk nincs a hat ország között, de a német, a francia, a lengyel, az ír, a luxemburgi és a liechtensteiniek örülhetnek. 

Ez az újítás azért is lehet fontos, mert a gépünk előtt ülve nem tudjuk meg, hogy az útvonal, amit kinéztünk, biciklivel is ugyanolyan jól járható-e, akárcsak autóval. Amennyiben ezt a szempontot is figyelembe tudjuk venni, sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. 

A Google több partnerével együtt dolgozott azon, hogy feltérképezze a legjobb és a legfrissebb, bicikliseknek kiépített utakat. A Google Maps ezentúl az adott területeken képes lesz kikerülni a forgalmas utcákat, és a legkönnyebben járható útvonalakat helyezi előtérbe. A térképen az útfelszín típusát, a magasságot és a forgalmat is láthatjuk. 

Az effajta útvonalak először 2010-ben jelentek meg az amerikai és a kanadai térképeken, de azóta Európa számos országában elérhetőek. 



Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.