Hirdetés

Bill Clinton vírus formájában tért vissza



|

Hirdetés

Ha pedig bedőlünk neki, és megnyitjuk, akkor egyelőre programozott időpontban -- kellően el nem ítélhető módon -- igen erőteljes pusztításba kezd merevlemezünkön. Kísérletet tesz igen sok rendszerfájl törlésére, A vírus levelesládánkban a "bill caricature” tárggyal azonosítható, és jellemző a „Car.scr” csatolt állomány is. Ha telepítjük a képernyővédőt sugalló állományt, akkor a vírus szokásos módon szétküldi magát címlistánk tagjaihoz, és ezzel egy időben telepíti magát rendszerünkre. Aztán valamikor délelőtt 8 és 9 óra között megpróbálja törölni az összes .sys és .vxd kiterjesztésű állományunkat. Kedves.

A levél törzsszövege szinte pofátlan módon egy vírusellenes harcáról ismert cég nevével takarózik, és ez a pszichológiai hatás új trendnek tűnik a féreg-piacon, hiszen a nemrégiben felfedezett Gibe is ezzel a trükkel él: "Hiiiii (...) How are youuuuuuuu? look to bill caricature it's vvvery verrrry ffffunny :-) :-) i promise you will love it? ok (...) buy." The virus also attempts, however lamely, to hide its true nature be ending the e-mail with "========No Viruse Found======== MCAFEE.COM."

A Microsoft közepesen veszélyesnek ítéli a Vírust, és mivel nagyon standard megoldásokat használ, elismerése nem nehéz. Frissítsük vírusirtó szoftvereinket, hogy Ők is tudjanak a legújabb közelgő veszedelmekről. Háborúra fel!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.