Hirdetés

Bill Gates az internet jövőjéről



|

Hirdetés

"A következő tíz évben történnek majd az igazán nagy dolgok, és amennyiben valaki a számítástechnikában érdekelt, akkor ebben az előttünk álló tíz évben komoly, mindent átható változásokra számíthat" - nyilatkozta Gates a Microsoft ötödik igazgatói ülésén, melyen egyébként a cég több mint 140 vezetője vett részt.

Gates elmondta, hogy bár a legtöbb internetes cég eddig még nem igazán váltotta be az ígéreteit, és nem aknázta ki az internetben rejlő összes lehetőséget, a jövőben az internetes technológiák még tovább fejlődnek majd, és így számos új vállalat, és egyéni felhasználó száll majd be az internet világába. Gates víziója szerint az előttünk álló pár évben az internet az asztali számítógépek világából egyre inkább átköltözik majd a kéziszámítógépek, a hordozható számítógépek, és a Tablet PC-hez hasonló eszközök világába.

Miután Gates immár sokadszor kihangsúlyozta, hogy a Tablet PC platform milyen előnyökkel rendelkezik, minden igazgatósági tag ajándékba kapott egy Compaq iPaq kéziszámítógépet, melyen természetesen a Microsoft-féle legújabb Pocket PC-s operációs rendszer üzemelt. A tagok azért kapták ezt a kis számítógépet, mert ennek segítségével a konferencia alatt üzeneteket küldhettek egymásnak, illetve a kérdéseiket ily módon tehették fel az éppen előadást tartó szakembereknek. Kicsit kínos volt az a helyzet, ami akkor alakult ki, amikor a igazgatósági tagok egyszerre akartak rácsatlakozni a konferenciateremben kiépített vezeték nélküli hálózatra, ugyanis a hálózat nem bírta a terhelést és felmondta a szolgálatot, bár idővel sikerült úrrá lenniük a problémán.

"Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy a hardverek szempontjából semmi sem állhat a folyamatos fejlődés útjába. Szerintem egyedül a szélessávú internetelérések rendkívül lassú terjdése jelent hátráltató tényezőt, mely főleg az otthonokban okozhat a közeljövőben problémát" - nyilatkozta Gates, aki elmondta, hogy ezen a téren az előttünk álló három-négy évben valószínűleg nem lesznek túl nagy változások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.