Hirdetés

Bill Gates nem rajong az XBOX részlegért



|

Elméletben a divízió leválasztását és eladását is támogatná a férfi.

Hirdetés

Satya Nadella vezérigazgató tanácsadójaként újból a Microsoft aktív alkalmazottjává vált Bill Gates a Fox Business beszélgetős műsorában elhintette, hogy a vállalat konzolos divíziója nem éppen a szíve csücske. A befektetők már évek óta pedzegetik a veszteséges részleg eladását, lehetőség szerint a feneketlen pénznyelőnek tartott Binggel együtt.
 

Hirdetés


Bill Gates nem fogalmazott teljesen egyértelműen: állítása szerint támogatná Satya Nadellát, ha az szeretné eladni vagy külön cégbe szervezni az XBOX részleget, viszont a jelenlegi helyzet jóval komplikáltabb az elsőre nyilvánvalónál. Ugyan ezt nem fejtette ki, de a Microsoft nyilvánvalóan továbbra is hosszú távú stratégiát követ a konzolos üzletággal, ráadásul a részleg piaci értéke és fenntartási költsége feltehetően jóval nagyobb annál, hogy bármikor meg lehessen szabadulni tőle.


Viszont Gates megvédte a Binget, állítása szerint ugyanis ez már az alapvető termékkínálatuk része. Ez nem meglepő annak fényében, hogy Windows 8.x, XBOX One és Windows Phone szoftverében is komoly szerepet kapott, részben a Cortana hangasszisztens is a keresőjükre épül.


(Forrás: ExtremeTech | Fotó: ImagineCup)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.