Hirdetés

Bitcoin-bányászt csinált a felhasználóiból a Yahoo



|

A cyberbűnözők a Yahoo szervereit használták fel a tervükhöz.

Hirdetés

A napokban derült ki, hogy a Yahoo több napon át veszélyes hirdetéseket jelenített meg, aminek következtében a látogatóik kártevőkre tehettek szert. Azóta kiderült, hogy a háttérben álló cyberbűnözők az európaiakat támadták, és egy Bitcoin-hálózatot akartak létrehozni. 

Hirdetés

A Light Cyber biztonsági cég beszámolója szerint a terjesztett kártevők egyike a fertőzött PC-ket használta fel erőforrásként különböző számítások elvégzésére ahhoz, hogy Bitcoin-bányász hálózatot csináljon. A kártékony hirdetések úgy okozhattak bajt, hogy sikerült a Java sérülékenységeit kihasználva telepíteniük a malware-öket minden látogatóhoz. 

A december 31-től január 3-ig tartó támadássorozatról a Yahoo mindeddig nem sokat mondott, nem tudni, mit tanácsos tenni azoknak, akik pórul jártak. A biztonsági szakértők szerint akinek nem a legfrissebb Java Runtime van a gépén, és az utóbbi egy hétben használta a Yahoo Mailt, az biztosan fertőzött. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.