Hirdetés

Bitcoinban fizetne bért az Internet Archive



|

Újabb neves szervezet állt a teljesen digitális valuta mögé.

Hirdetés

A MEGA tárhelyért való bitcoinos fizetés lehetővé válásának apropóján kedden közöltünk egy rövid összefoglaló írást a világ első teljesen virtuális fizetőeszközének működéséről. Most újabb a témához kapcsolódó eseményről tudunk beszámolni, ugyanis a nonprofit Internet Archive tegnap bejelentette, hogy Bitcoinban is hajlandó lenne kifizetni a dolgozóinak bérét.


A széles körben főként Wayback Machine megoldásáról ismert szervezet eddig is közösségi finanszírozással tartotta fenn magát, az illetékesek most azt kérik az adományozóktól, hogy lehetőség szerint közvetlenül BitCoinban járuljanak hozzá a működésük finanszírozásához, így nem kellene pénzt váltaniuk a bérek kifizetésekor.


A bitcoinos megoldás azért is lenne kifizetődő az Internet Archive-nak, mert a valuta árfolyama folyamatosan nő, így ha össze tudnának spórolni a bitcoinos adományokból valamennyit, akkor a malacperselyük tartalma már középtávon is jóval magasabb reálértékkel rendelkezne, mintha dollárban vagy euróban kapnák ugyanazt a hozzájárulást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.