Hirdetés

BitCoinokat rejteget az Mt. Gox?



|

A vád beigazolódása újabb pofont adna a közösségnek.

Hirdetés

Az utóbbi körülbelül egy hónap meglehetősen sötét időszak volt a BitCoin virtuális pénzhelyettesítő eszköz közössége számára, hiszen az egykoron legnagyobb értéktőzsdeként számon tartott Mt. Gox először csak befagyasztotta a felhasználók pénzfelvételi lehetőségét, majd bejelentette a csődjét. Mark Karpeles vezérigazgató szerint hackerek 750 ezer felhasználói és 100 ezer saját tulajdonú BitCoint loptak a cégtől.
 

Hirdetés


Vasárnap újabb fordulat állt be az ügyben, ugyanis az Mt. Gox szervereiről állítólagos ellopott, majd Karpeles meghackelt weboldalán keresztül terjesztett adatok alapján a vállalat számláin összesen 951116 BTC van, azaz az ellopottnak mondott összeg és valódi egyenleg közt olyan 100 ezer BTC (~64 millió dollár) a különbség, ennyi felhasználói BitCoinhoz igenis hozzáfér a vállalat. Mindez arra utal, hogy az Mt. Gox az elmúlt napokban téves vagy félrevezető információkat adott közre a pénzügyeivel kapcsolatban, eddig 64 millió dolláros adósságról volt szó.


Az adatok hitelessége egyelőre nem tisztázott, reméljük a vállalat mihamarább tiszta vizet önt a pohárba a friss információk és vádaskodás kapcsán.


(Forrás: CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.