Hirdetés

Bizonytalanságok a Windows 10 körül, bezárt a Grooveshark - heti hírösszefoglaló



|

Még mindig nincs pontos megjelenési dátuma a Microsoft új rendszerének - hírösszefoglalónk.

Hirdetés

Hirdetés

Windows 10-es forgatag

Ezen a héten is rengeteg érdekesség került elő a Windows 10-zel kapcsolatban. A Microsoft idei Build konferenciáján például megtudtuk, mi lett a Spartan böngésző végleges neve, illetve, hogy a Chrome és a Firefox kiegészítőivel is el tudna boldogulni. Sok érdekesség derült ki a rendszerről és a HoloLensről is, elképzelhető, hogy gyári Android-emulátor kerül az előbbibe, és egy új verziója is tesztelhető. Miközben jó eséllyel a tesztelőknek is jár a végleges változat, addig továbbra sincs pontos megjelenési dátum. A Microsoft azt sem tudta eldönteni, hogy egy év eltelte után kérjen-e valamit a rendszerért az új felhasználóktól - a reményeik szerint viszont lehetőleg mindenki hamar frissít majd a Windows 10-re. 

 

Sokat remél tőle a Microsoft

 

Vége a Groovesharknak

A zenei kiadóknak nem igazán tetszett a Grooveshark működési rendje. Miután az androidos és az iOS-es appokat sikeresen töröltették a nagy alkalmazásboltokból, azután a bíróságot célozták meg. Szerintük nem licencelt zeneszámok miatt akár 736 millió dollár is járna nekik. A RIAA végül a jogvédők győzelmét közölhette, a mostani botrány hatására ugyanis igen rövid időn belül végleg bezárt a Grooveshark. 

 

Más forrás után kell néznie a Grooveshark-rajongóknak

 

Fontos frissítés a Samsung 840 EVO SSD-hez

A Samsung 840 EVO SSD-je az egyik legkedveltebb mozgó alkatrész nélküli meghajtó a piacon, azonban az adatok szerint sokaknál jelentkezik egy idő után teljesítménybeli csökkenés. A Samsung ezt korábban egy firmware-frissítéssel próbálta orvosolni, részleges sikerrel. Most egy újabb fontos frissítés is érkezett, ami remélhetőleg megoldja a megmaradt gondokat. 

 

Kedvelt modell

 

Apple Watch-lázban ég a világ

Rengeteg minden és mindenki ég az Apple Watch-láztól, a szakértők pedig próbálják megtippelni, vajon mennyit keres az okosóráján az Apple, és mennyien rohannak megvenni. Az almás cég tájékoztatásának hála azt már biztosra tudjuk, hogy Kína Európánál is nagyobb piaca lett a vállalatnak, illetve, hogy júniusban lesz még több országban elérhető az okosóra. Érdekesség, hogy a Macek már az iPadeknél is több pénzt hoznak, illetve az is, hogy az IHS szerint az Apple Watch haszonkulcsa még a szokásosnál is magasabb. A turmixgép mindenesetre keményebb az almás óránál, amit nem hosszú távra terveztek

 

Mantis
Mantis
Drága, de sokaknak kell

 

Videohívások a Facebookkal

A Facebook stratégiája bevált mobilfronton, elvégre az adatok szerint a Facebook Messengert is rengetegen használják. A jövőben talán még több felhasználója lesz, ugyanis egy ideje már videohívások lebonyolítását is lehetővé teszi

 

FaceTime helyett is jó

 

Ti lecserélnétek a Chrome-ot vagy a Firefoxot a Microsoft böngészőjére?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.