Hirdetés

Biztonsági lyuk Linux rendszerekben



|

Hirdetés

biztonsági szakértői, mely a legtöbb Linux alapú rendszert érintheti. Egy olyan közönséges „library”-ben találtak túlcsordulási hibát, mely a legtöbb rendszerben szerepel, használja a Mozilla, az X11 ablakkezelő és a GNU Compiler is. A „buffer overflow” eredményeként a támadó esetleg kódot is futtathat gépünkön. A biztonsági lyuk azért is jelentős, mert igen sok program használja a hibás zlib-et, ennek okán ezek használata is ugyanezeket a veszélyeket hordozza. Gond ez bizony, hiszen túlságosan sok programot kellene frissíteni a védekezéshez. Nyilván a zlib library kijavítása az egyetlen megoldás. Reméljük hamarosan elkészül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.