Hirdetés

Biztonsági rés a Flash lejátszóban



|

Hirdetés

A biztonsági rést az eEye Digital Security Inc. fedezte fel, és múlt hét végén a Macromedia máris új Flash lejátszót tett letölthetővé, mely immár mentes ettől a hibától.

A hiba a Flash.ocx ActiveX komponensét érinti, és Flash 6 lejátszó 23. revíziójáig megtalálható, és minden bizonnyal a korábbi Flash változatok is érintettek. A Flash.ocx komponens az Internet Explorerrel együtt is feltelepedik gépünkre, csakúgy, mint az önálló Flash lejátszóval.

Itt is a mostanság sorban felbukkanó puffer túlcsordulási hiba teszi lehetővé, hogy a támadó tetszés szerinti kódot indítson a gépen, mikor a felhasználó egy HTML alapú e-mailt olvas gépén, mely tartalmazza az adott kódot, vagy meghív egy adott kódot tartalmazó oldalt.

Az eEye hozzátette, hogy bejelentésükkor a Macromedia már dolgozott a problémán és a jelenleg már letölthető 29. revízióban kiküszöbölték a problémát.

A legfrissebb lejátszó letölthető innen

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.