Hirdetés

Biztonsági tippek vírusirtó mellé 11: Jelszavak a munkahelyen



|

Hirdetés

Egyes munkahelyeken azt is rögzítik, hogy ki, mikor és milyen kóddal hova lépett be, ennek munkaidő elszámolási és munkabiztonsági vonzata is van, ezért ne engedjük, hogy más használja a mi személyes kódunkat, és mi se használjuk másét. Amennyiben idegen személy tartózkodik a hátunk mögött, várjuk meg, amíg tovább megy, vagy kérjük meg, ne álljon a hátunk mögé. A jelszavunkat csak akkor gépeljük be, ha meggyőződtünk arról, hogy azt senki nem figyeli ki – ezt a szakma „shoulder surfing” néven illeti, és bankautomatáknál is előszeretettel alkalmazzák a rosszfiúk. Visszatérve a Windows belépő jelszavakra, ennek feltörés egy profi hacker számára egyszerű feladat, de a fenti óvatosság ennek ellenére nem felesleges, illetve a munkaadók mint lehetséges maximális gondosságot, megkövetelhetik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.