Hirdetés

Biztonságos-e a fájlcsere?



|

Hirdetés

A bizottság tagjai vizsgálódásuk során adóbevallásokat, egészségügyi adatokat, ügyvéd és ügyfele közötti levelezést és szakmai önéletrajzokat találtak egyetlen próbálkozásra egy meg nem nevezett fájlcsere szolgáltatás használatakor, közölte Tom Davis bizottsági elnök, virginiai demokrata képviselő. „A felhasználóknak tudatában kell lenniük, hogy a személyes információk megosztása utat nyit a személyazonosság ellopása, a fogyasztói csalás és a személyes adatok más, nem kívánt felhasználása felé”, fogalmazott. James Farnan, az FBI Cyber divíziójának igazgató-helyettese szerint az ügynökség egyetlen olyan panaszt sem kapott, amely arról szólt volna, hogy egy P2P hálózaton ellopták volna valakinek a személyes adatait. Igaz, tette hozzá, lehet, hogy azért nem tettek feljelentést, mert illegális fájlcserére használták a hálózatot maguk is.

Egy végzős informatikus hallgató megmutatta a bizottság tagjainak, milyen fájlokat töltött le a népszerű Kazaa P2P szolgáltatás felhasználóitól: pl. teljes elektronikus postaládákat, táblázatba rendezett hitelkártya információkat, sőt egy szigorúan bizalmas munkáltatói kedvezmény megállapodást is - és mindet véletlenül. A Kazaa ügyvédje, Philip Corwin, aki ott volt a meghallgatáson, de nem volt felkérve tanúként, elmondta, hogy a Kazaa új verziója alapértelmezésben csak a letöltések mappában lévő fájlokhoz fér hozzá - a felhasználónak magának kell megváltoztatni a beállításokat, ha meg akar osztani a merevlemezén másutt található dokumentumokat is, sőt megoszthatja akár a C meghajtója teljes tartalmát is. Ezért az új Kazaa verzió külön figyelmeztetésben hívja fel a felhasználók figyelmét a privátfájlok akaratlan megosztásának veszélyére. Corwin hangot adott reményének, hogy a bizottság vizsgálódik a zeneipar és a P2P hálózatok viszonyával kapcsolatban is, mert szerinte ez jelenti a legnagyobb veszélyt a privát szférára - nevezetesen, hogy a törvény erejével akarja megtudni a letöltők nevét, sőr olyan törvényt szorgalmaz, hogy az ipar utána mehessen az ilyen letöltőknek úgy is, hogy behatol a gépébe és kitörli onnan az illegálisan átmásolt zenei fájlokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.