Hirdetés

Biztonságos Linux az IBM és SuSE cégtől



|

Hirdetés

A két cég a SuSE Linux Enterprise Server 8 szoftvert futtatta az IBM xSeries szerverein a Common Criteria Security Certification Evaluation Assurance Level 2+ (EAL2) előírásainak megfelelően. A Common Criteria a biztonsági technológiák tesztelésének nemzetközileg elfogadott szabványa, a Common Criteria EAL tanúsítás pedig egyre fontosabb azoknak a szoftvercégeknek a számára, amelyek a kormányzatoknak és a biztonságra kényes cégeknek szállítanak.

Nemcsak az IBM és a SuSE dolgozott EAL tanúsításon. Februárban a Red Hat és az Oracle is közölte, hogy várhatóan decemberig elkészül a Red Hat Advanced Serverének biztonsági tanúsítása. Korábban a linuxos cégek nem végeztették el az EAL tanúsítást, mivel az ár félmillió és 2 millió dollár között van. Viszont az amerikai kormány rendelete értelmében minden szövetségi kormányzati szervezetnek két éven belül csak Common Criteria szerint tesztelt termékeket szabad vásárolniuk. A SuSE szoftverét a német atsec information security cég tesztelte, a költségeket pedig az IBM állta. A 10 tagú tesztelő csapat lényegében nem tett mást, mint a SuSE fejlesztési folyamatait dokumentálta és értékelte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.