Hirdetés

BlackBerry: segíteni kell a rendőrségnek



|

John Chen szerint az Apple-nek sem kellene az érdekeit a közjó elé helyeznie.

Hirdetés

A BlackBerry úgy érezte, hogy ideje reagálnia a kanadai rendőrséggel kapcsolatos titkosítási botrányra, ezért maga az ügyvezető, John Chen tett közzé egy blogbejegyzést a témában. 

Hirdetés

Az ügyvezető szerint a BlackBerry megfelelően reagált, amikor átadta a feloldókulcsot a kanadai rendőrségnek 2010-ben. Szerinte sötét helyen vagyunk, ha a vállalatok a saját érdekeiket és hírnevüket a közjó elé helyezik - ezzel pedig egyértelműen utalt az Apple-re és a hosszas tiltakozására a hatóságokkal szemben. 

A kanadai rendőrség 2010 és 2012 között több mint egymillió BlackBerry-üzenetet dekódolt egy nyomozás érdekében. Végül az információk segítségével hét embert ítéltek el egy gyilkossági ügyben. 

Miközben a média rászállt a BlackBerry biztonságára, addig Chen szerint ők teljes mértékben kiállnak amellett, hogy ha kell, törvényesen hozzá lehessen férni valamihez. A BES szervert a történtek nem érintették, és az MDM-ben sincs hátsó kapu. 

Manapság a gyártók nehéz vizeken próbálnak evezni, amelyeken egyensúlyt kell találni a felhasználók biztonsága és a törvénynek megfelelés között. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.