Hirdetés

Blokkolták a levélszemetet gyarapító számítógépeket



|

Hirdetés

"Egy éve még csak napi 30 panasz érkezett hozzánk. Ez a szám tavaszra 300-ra emelkedett, most pedig 3000 körül van", mondta a TeliaSonora Sweden szóvivője, Ola Kallemur. A Telia úgy látja, hogy a globális spamforgalom már az internet normális működését veszélyezteti. Elmondták, hogy Svédországban már-már mindennapos, hogy a spamek küldéséhez olyan számítógépeket használnak föl, melynek gazdája nem is tud erről. Egyetlen fertőzött számítógép egyetlen nap alatt képes akár 100 ezer kéretlen levelet elküldeni.




Svédország és a szomszédos skandináv államok különösen augusztusban szenvedtek sokat a Sobig, Welchi és a LovSan vírustól, amelyek kéretlen levelek millióit zúdították a számítógépekre. Csak a svéd adóhivatalt 1.5 millió spammel bombázták meg - ráadásul egyetlen éjszaka alatt. A Telia a trójai falovakkal elfertőzödött gépeket kívánja blokkolni, viszont az ártatlan felhasználónak segítséget kínál a probléma megoldásában, hogy minél korábban fel lehessen oldani a blokádot. Az intézkedésre négy nappal az után került sor, hogy az EU elfogadta a spamküldést kategorikusan megtiltó törvényt.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.