Hirdetés

Bő 4 millió brazil diák a Google Apps ügyfelei közt



|

São Paulo ötezer iskolája fog egy éven belül átállni az online szolgáltatásra.

Hirdetés

Jelentős presztízsértékű megállapodást jelentett be tegnap a Google, ugyanis a vállalat Enterprise blogjának beszámolója szerint Brazília São Paulo szövetségi tartományában elvileg még idén az összes diák és tanár átáll a Google Apps for Education online irodai csomagra.
 

Hirdetés


A megállapodásban nem kis szerepe lehetett annak, hogy a tartomány ingyen használhatja a Google Apps programcsomagot, míg a de-facto standard Microsoft Office licencelése óriási anyagi teherrel jár. A beszámoló alapján 5000 iskola bő 4 millió diákja és 300 ezer tanárja fog átállni az online programcsomagra.


Természetesen remek kérdés, hogy nem lett volna esetleg jobb választás a szintén teljesen ingyenes és multiplatform OpenOffice vagy LibreOffice irodai csomagok valamelyikét választani a Google Apps helyett, hiszen feltehetően nem mindegyik diák rendelkezik otthon internetkapcsolattal, továbbá az említett alternatívák jóval komolyabb funkcionalitást kínálnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.