Hirdetés

Boltokban a VIA elsõ alaplapja



|

Hirdetés

A japán számítástechnikai szaküzletek polcain már megtalálható a VIA Technologies elsõ Pentium 4 alaplapja, amelyet a társaság VIA Platform Solutions Division (VPSD) részlege készíttet más tajvani cégekkel. A VIA VPSD részlege egyértelmûen azért alakult meg, mert Intel chipset-licensz híján az alaplapgyártók nem merték kiadni VIA P4X266-alapú alaplapjaikat. A társaságok féltették az Intellel fennálló kapcsolataikat, illetve tartottak egy esetleges pertõl.

A VIA alaplapokat különféle tajvani alaplapgyártó cégek készítik, mint szerzõdéses gyártók. Mivel az alaplapokat hivatalosan a VIA készíti, és saját márkaneve alatt adja ki, a gyártókat nem terheli jogi felelõsség. Az elsõ VIA Technologies alaplap a VIA PE11-S típusjelzést kapta. A lap valódi gyártója egyelõre nem ismert, sem az alaplapon, sem a dobozon nincsen feltûntetve. Egyesek bizonyos jellegzetességekbõl azonban úgy vélik, a First International Computer (FIC) lehet a gyártó.



A VIA PE11-S alaplap funkciói általánosnak mondhatóak, Socket 478 CPU foglalat, 1 AGP 4x és 5 PCI port, 3 DDR-SDRAM DIMM memóriafoglalat, 4 USB csatlakozó, valamint integrált AC'97 audiórendszer található rajta. A VIA alaplapja Japánban körülbelül 130 dollárnak megfelelõ jenért kapható. A PE11-S mellett várhatóan számos egyéb "VIA" alaplap jelenik meg a piacon rövid idõn belül, amelyeket hasonlóképp tajvani alaplapgyártók fognak készíteni.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.