Hirdetés

Böngészőtesztet fejlesztett a Google



|

A cég szerint a korábbi mérőprogramok nem adnak valós képet a JavaScript-feldolgozás teljesítményéről.

Hirdetés

Ugyan a Google Chrome elérhetővé válása után elindult javascriptes sebességháború már hónapokkal ezelőtt lecsengett, ám a keresőcég szerint ez nem jelenti azt, hogy ne akadna még bőven munka a webböngészők feldolgozási teljesítményének javítása terén.


A programozók szerint a korábban bevált, relatíve egyszerűnek mondható mérőszoftverek (például a Sunspider) sajnos már nem igazán használhatóak, hiszen a módszereik mindenféle kontextus nélkül csak specifikus funkciókat tesztelnek, így nem adnak életszerűnek mondható képet az adott webböngésző JavaScript-feldolgozójának általános teljesítményéről.


Éppen ezért a vállalat most elérhetővé tette a V8 Benchmark Suite alapjaira épülő Octane mérőprogramját, amely a mérnökök szerint úgy lett megtervezve, hogy minél életszagúbb „szimulációkat” végezzen, így valóban értékelhető eredménnyel szolgáljon a webböngésző motorjának sebességéről.


Az itt elérhető Octane hivatalosan a Chrome 14+, Firefox 13+, Internet Explorer 10, Opera 12, továbbá a Safari 5.1.7+ webböngészőkkel használható, amely alátámasztja a Google azon állítását, hogy a tesztek részben a legmodernebb webes szabványokra épülnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.