Hirdetés

Börtön Bush „fürdőszobai önarcképeinek” kiteregetéséért



|

A volt amerikai elnök bizarr műalkotásait egy taxisofőrből lett aradi magyar hacker hozta nyilvánosságra.

Hirdetés

Lehel Marcell Lázár (aka. Guccifer) tavaly egycsapásra világhírűvé vált, miután kiderült, hogy más hírességek – köztük Hilary Clinton, Colin Powell, Candace Bushnell és Steve Martin – mellett George W. Bush elektronikus levelezését is sikerült feltörnie. A Romániában élő, korábban taxisofőrként dolgozó magyar hacker fényképeket, bizalmas e-maileket és belépőkódokat töltött le az amerikai exelnök AOL-fiókjából. Köztük néhány, az ifj. Bush képzőművészeti szárnypróbálgatásait dokumentáló fotót is, amelyeken a politikus bizarr „fürdőszobai önarcképei” láthatók.

Hirdetés

Guccifer természetesen azon melegében nyilvánosságra hozta a képeket. A befejezetlen festmények egyikén a kádban elnyúló Bush lábait láthatjuk, a másik pedig a fürdőszobai tükörben önmagát fixírozó alkotót örökíti meg. A volt elnök – bár valószínűleg feszélyezte, hogy a hacker az internetre is feltöltötte a fényképeket – úgy döntött, ellentámadásba lendül, ezért áprilisban számos, az elnöksége idején összegyűjtött műtárggyal és fotóval egyetemben további két tucat portréját is kiállította.

Bush fürdőszobai önarcképei

Guccifert idén januárban tartóztatta le az aradi rendőrség, miután vesztére George Maior román kémfőnök levelezését is feltörte. Négy éves börtönbüntetésre ítélték.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.