Hirdetés

Börtön internetlopásért



|

18 hónap börtönre ítéltek WiFi csapolásért egy szingapúri tinédzsert.

Hirdetés

A börtön mellé még 80 órányi közmunkát is "nyert" a fiatalember, halmazati bűntetésként. A helyi törvények elég szigorú bűntetést helyeznek kilátásba, akár három évre is lecsukhatták volna Tant jogerősen és 10000 szingapúri dollárig (6500 USD) is terjedhet ilyen esetekben a bírság.

 

A bíró azért elégedett meg ilyen enyhe bűntetéssel, mert enyhítő körülménynek tudta be, hogy a fiú kórosan játékfüggő és "alig van barátja, ha van egyáltalán". A függőség kezelésére irányuló pszichiátriai kezelés szükségességére is felhívta a figyelmet ítéletében, ám ezt csak javasolni állt módjában, elrendelni nem.

 

Tan volt az első szingapúri, akit jogerősen elítéltek WLAN hálózat jogtalan használata miatt. Jelenleg is folyik azonban a második szerencsés "netgengszter" pere, akinek 60 illegális felcsatlakozásért kell felelnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.