Hirdetés

Börtönben a szoftverkalóz család



|

Hirdetés

18 hétig folyt a per a stuttgarti bíróságon, amely végül a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül három éves letöltendő börtönbüntetésre ítélte a 30-as éveiben járó Dieter Rimmelét szerzői jogsértésért és Microsoft szoftverek kalózmásolatainak árusításáért.

Az 58 éves apa, Hubert Rimmele 16 hónapot kapott, és 100 óra közhasznú munka elvégzésére kötelezték. A fiú büntetésébe nem számították bele azt a 10 hónapot, amit vizsgálati fogságban töltött. Őt már 1999-ben is elítélték egy évre, akkor „szoftvermanipulációért”. A családi vállalkozásban az anya is részt vett, őt azonban egészségi állapota miatt nem ítélték el.

Rimmeléék elítélése három nappal a hálózat vezetőjének, Ralph Blaseknek az elítélés után történt, aki öt és fél évet kapott. A vádlottak eredeti oktatási célú Microsoft szoftvercsomagokat másoltak, ezeket a szoftveróriás jelentős árkedvezménnyel árulja, ráadásul a regisztrációja is lazább. A hamisítványokat a kalózok jogtiszta eredeti verzióként árulták jóval magasabb áron. Ez volt Európa egyik legnagyobb leleplezett kalózhálózata, amely az évek során 100 millió dollár bevételhez jutott. A csoport két másik tagja még ítéletre vár.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.