Hirdetés

Börtönben marad a Megaupload első embere



|

Egyre nagyobb pácban van Kim Dotcom néven ismert Megaupload vezér, egyelőre egészen biztosan rács mögött marad. A bíróság elutasította az óvadék lehetőségét.

Hirdetés

Jelenleg több eljárás is indult a jelenleg új-zélandi bíróság előtt álló Dotcom ellen, egyrészt ugyebár a Megaupload bezárása kapcsán (ennek részleteiről ide kattintva olvashatsz), amiért az Egyesült Államok kérte kiadatását, másrészt a helyi ügyészség is vádat emelhet, mivel nagy a valószínűsége, hogy a férfi nem jogszerűen tartózkodik az országban (mint kiderült több bejelentett lakcíme és igazolványa is van, ezek új vádakat vetnek fel).

A bíróság az óvadék lehetőségét is elutasította, mivel attól tartanak, hogy Dotcom el akarná hagyni az országot. Ügyvédje szerint a Megaupload vezér már csak külseje miatt sem tehetné ezt könnyen (2 méter magas, túlsúlyos), ráadásul minden számláját azonnal befagyasztották. Ennek ellenére marad a rácsok mögött, még nem tudni, hogy meddig. A nagy játékőrült hírében álló Dotcom ártatlannak vallotta magát.

A Magupload bezárása kapcsán még két embert tartóztattak le a hírek szerint, Szlovákiában egy grafikus, Észtországban pedig egy programozó csuklóján csattant a bilincs, az ellenük felhozott vádakról még nem tudni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.