Hirdetés

Borulhat a bili a Yahoonál



|

Eladhatják az alapcéget, de Marissa Mayer jövőjét is erősen fontolgatják a vállalatnál.

Hirdetés

A Yahoo igazgatótanácsa jelen pillanatban is az internetes tevékenységekkel foglalkozó alapcég eladásán gondolkozik. Ez hatalmas döntés lenne a cég életében, ráadásul a vállalat jövőjét tekintve még Marissa Mayer ügyvezető helye is bizonytalan, mint kiderült. 

Hirdetés

Az igazgatótanácsnak azt is el kell döntenie, hogy megválik-e a több mint 30 milliárd dollárnyi Alibaba részvényétől. A folyamat korábban komoly adóproblémák miatt akadt meg. 

A Yahoo alaptevékenységébe az olyan népszerű szolgáltatások tartoznak, mint a Yahoo Mail, a cég hír- és sportoldalai. Ezek minden bizonnyal találnak majd vevőt, az elemzők szerint média- és telekomcégek is vannak az érdeklődők között. 

A Yahoo hivatalosan nem reagált a hírekre, de tény, hogy Mayer egyre nagyobb nyomással néz szembe. 

Marissa Mayer 13 évig volt a Google csapatában, ahol a Google Earth, a Gmail és a Google News csapatokat is vezette, többek között. A Yahoohoz érkezésétől gyors és nagy változásokat vártak a szenvedő cégnél, amelynek a Google és a Facebook is a nyakára nőtt. 

2014-ben Mayer megújult hirdetési stratégiája elbukott, az asztali keresések reklámjai pedig tovább csökkentek. A befektetők szerint a Tumblr 1,1 milliárdos felvásárlása is túlzás volt, főleg, hogy profitot sem termel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.