Hirdetés

Bug Brother – a magyar módi



|

Hirdetés

Az adások induló napján rögvest 360.000 ezer látogató ugrott rá a közzétett www.bigbrother.vnet.hu és www.bigbrother.hu címekre, és ennek megfelelően az – ahogy egy magyar szervezésű megoldástól várható – szépen, elegánsan össze is omlott.

A műsoroldal hálózati szolgáltatója, a V-net rendszere feladta a küzdelmet, és több mint egy napig teljességgel halott is maradt. Az egészben az a nagyon szomorú, hogy erre komoly fogadásokat mertem volna kötni. A látványosan alulméretezett infrastruktúra feltette a kezét és romjaiba dőlt. Igazából azt nem tudom, hogy mire is számítottak a műsor szerkesztői, kiváltképpen a nyugati producerek. Nyilván rendelkeztek számos külföldi adattal a látogatottságról, tudható, hogy kis hazánk egyik legnézettebb televíziójában kerül képernyőre a „Nagytesó”, nem hihető, hogy nem lehetett korrekten megtippelni, legalábbis a találatok várható nagyságrendjét.

Gyaníthatóan nem csak a szerverpark adta meg magát, hanem a V-net 100 megabites kapcsolata lehet a fő ludas a történések ilyetén alakulásában. A V-netnek ugyanis egészen tegnap késő estig összesen ekkora sávszélesség állt rendelkezésére, ezen osztozott az összes előfizetője, köztük a Korridor és a TV2 hírportálja. Tűzoltásként bekapcsolódott az Interware is, és tegnap időnként már működés jeleit mutatta az oldal. Látható volt egy nullverziós, egyszerű lap, ahol híreket olvashattunk a történésekről, és két kameracsatorna is élt – időnként – ahova a ház kameráinak képét továbbították. Mindezt Interware-s gépek szolgáltatták. Időközben nekiálltak a V-net infrastruktúrájának rohamos bővítésének. Mára már 1 gigabitesre hízott a kapcsolat – ennek az előfizetők örülhetnek --, de a jelek szerint még vadul szerelnek, hiszen a szolgáltatást továbbra is Interware szerverek nyújtják.

Mai napra sajnos a tegnap éledező közvetítés újra halódni kezdett. A kamerák képei helyett többnyire 404-es hibaüzenetet lehet eredményül kapni, vagy időnként egy diavetítés jellegű, élvezhetetlen adást. Kíváncsian várjuk, hogy mikorra tud a „Tesó” kimászni ebből a slamasztikából, és a V-net a hátralévő bő három hónap alatt össze tudja-e úgy kapni magát, hogy saját maga viselhesse a közvetítés terheit. Uraim! Ez ciki…

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.