Hirdetés

Bűncselekményt követ el a Google kamerás autóival?



|

Az internetügyvéd blogon dr. Ormós Zoltán vitába keveredett a Google kommunikációs ügynökségével, természetesen most is a régi kérdés áll a középpontban: bűncselekményt követnek el a Google Street View kamerás autói?

Hirdetés

Május 27-i számában a Sunday Times foglalkozott azzal a nagy jogi vitával, amely az Európai Unió több tagországában kezd már kibontakozni, melynek témája Johannes Casper, a hamburgi adatvédelmi biztos álláspontja, miszerint a Google Street View autói háztartások, intézmények jelszó nélküli wifi hálózatainak forgalmát lehallgatták és rögzítették, így "korunk legnagyobb léptékű adatvédelmi jogszabálysértését valósították meg".



"Mivel a Google autói Budapest utcáin is láthatóak voltak és vélelmezem, hogy itthon is futott az autók fedélzeti számítógépein a gstumbler, érdemesnek tartom megvizsgálni, hogy magyar jog alapján alkalmazhatóak-e a Google ellen jogi szankciók a pesti ügy kapcsán" - írta dr. Ormós Zoltán, a Google válasza sem maradt el. Az érvek és ellenérvek itt olvashatóak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.