Hirdetés

Bűnös a WorldCom korábbi vezetője



|

Hirdetés

A tárgyalás résztvevői szerint a WorldCom korábbi elnök-vezérigazgatója nyugodtan hallgatta végig, hogy az esküdtszék a felhozott kilenc vádpont mindegyikében bűnösnek mondja ki. A máskor szókimondó vezető a tárgyalás során most először nem nyilatkozott a sajtónak. Reid Weingarten, Ebbers ügyvédje szerint ő és védence egyaránt "rendkívül csalódottak" az ítélet miatt és minden bizonnyal fellebbezni fognak. "A harc továbbfolytatódik" - mondta az ügyvéd, aki szerint egész más lett volna az ügy kimenetele akkor, ha a kormányzat védettséget adott volna három WorldCom-alkalmazottnak, akik megerősítették volna Ebbers állítását, amely szerint nem volt tudatában annak, valójában mi is folyt a WorldComnál.

Az ügyészek úgy tudták megnyerni a pert, hogy valójában semmiféle írásos bizonyíték nem állt rendelkezésre azzal kapcsolatban, hogy Ebbers résztvett volna a könyvelési csalásban vagy utasítást adott volna rá. A győzelem kulcsát Ebbers korábbi helyettese, Scott Sullivan pénzügyi igazgató tavalyi vallomása jelentette, aki a büntetése enyhítése érdekében együttműködött a hatóságokkal és részletesen leírta, mi történt a WorldComnál.

A WorldCom egykori elnök-vezérigazgatója a kérdések kereszttüzében folyamatosan arra hivatkozott, hogy nem rendelkezik pénzügyi ismeretekkel, így nem is tudhatta hogy szabálytalanságok zajlanak a cégénél. A WorldCom piaci értéke 1999-ben a 180 milliárd dollárt is meghaladta, azonban 2002-ben, miután fény derült a könyvelési csalásra, a cég csődbe ment. Ezután alkalmazottak tízezreit bocsátották el, miközben befektetők tucatjai maradtak pénzük nélkül. A vállalat azóta az egykori Compaq-vezér, Michael Capellas irányítása alatt, MCI néven éledt újjá és a napokban 6.75 milliárd dollárért vásárolta fel a Verizon Communications.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.