Hirdetés

Bűnösnek vallotta magát az adattolvaj



|

Hirdetés

Philip Cummings ellen 2002 októberében emeltek vádat azért, mert több mint 30 ezer ember személyes pénzügyi adatait lopta el, miközben a Teledata Communications (TCI) cég ügyfélszolgálatán dolgozott. A cég bankoknak és pénzintézeteknek gyárt szoftvereket, melyekkel hiteladatok kérhetők le a az olyan kereskedelmi hitelszervezetektől, mint az Equifax, az Experian Information Solutions vagy a Trans Union. Az ügy 2000-re nyúlik vissza, amikor Cummings és bűntársa, Linus Baptiste elkezdte a TCI ügyfeleinek jelszavait és előfizetői kódjait használni, hogy vásárlói hiteladatokat töltsön le. A két férfi 30 dollárért árulta ezeket a személyes hitelinformációkat, így a Cummingsszal most a vádlottak padjában ülő Eniete Ukpongnak és Ahmet Ulutasnak is, akik értékesebb árukat, például PC-ket vásároltak vagy hitelkártyát váltottak ki maguknak áldozataik nevében. A vádirat szerint Cummings tetteivel több mint 2.7 millió dollárral károsította meg áldozatait.

Az eset élesen rávilágított, milyen lazán veszik a biztonságot a nagy hitelcégek ügyfeleik adataival kapcsolatban. A nyomozás során kiderült, hogy Cummings évekkel azután is hozzáfért az adatokhoz, hogy 2000 márciusában felmondott a TCI-nél. Egyik bűntársának pedig adott egy laptopot, rajta a TCI szoftverével és az ellopott jelszavakkal, hogy kedve szerint bármikor letölthessen hiteladatokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.