Hirdetés

Bűnözők garázdálkodnak a Chrome áruházában



|

Népszerű kiterjesztéseket vásárolnak, majd reklámokat jelenítenek meg.

Hirdetés

Az Ars Technika beszámolója alapján a mindig kreatív online bűnözők és opportunisták újabb módszert találtak a pénzszerzésre, ugyanis rosszindulatú Chrome kiterjesztések elérhetővé tétele helyett inkább rendkívül népszerűeket vásárolnak fel a készítőiktől, majd megbuherálják azokat.

Hirdetés


A helyzetet súlyosbítja, hogy a Google böngészője csendben telepíti a bővítmények frissítéseit, így valamiféle furcsa működés láttán egy darabig eltarthat a probléma diagnosztizálása, plusz több számítógép esetén az automatikus adatszinkronizációnak köszönhetően garantált a gyors terjedés.


A forrás két bővítményt nevezett meg, amelyeket mára a Google eltávolított a Chrome webáruházának kínálatából. Az Add to Feedly reklámokat tűzött be a meglátogatott weboldalakba, a Tweet This Page pedig ezen felül a Google, Bing és Yahoo kereséseit is átirányította egy nagyrészt kamu keresőmotorba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.