Hirdetés

Bush egészségügyi informatikai terve



|

Hirdetés

Bush az állami egyetemek éves konferenciáján beszélt, ahol a jelenlegi papír-alapú nyilvántartási rendszert elavultnak minősítette, és közölte, „az egészségügynek a modern technológiát kell használnia a jobb információ megosztás, a műhibák csökkentése és az ellátó rendszer költségeinek több milliárd dollárral történő csökkentése érdekében”.

Hozzátette, „egy olyan rendszerre van szükség, ahol mindenki a személyes egészségügyi adatainak tulajdonosa, melyeket ő ellenőriz, és ő ad át az orvosnak, amikor szükséges”. Ennek azonban a szabványosítás az alapja, ezért az egészségügyi minisztérium tavaly júliusban már beindított egy programot, melynek célja egy szabványos klinikai terminológiai adatbázis kifejlesztése, amely az egyik eleme lesz a elektronikus egészségügyi nyilvántartásnak. Ezek a szabványok teszik lehetővé a röntgenfelvételek és labor eredmények továbbítását az interneten, és vezetnek el az elektronikus gyógyszerrendelés kifejlesztéséhez.

A szabványok az adatok hordozhatósága érdekében is nagyon fontosak, hiszen egy beteg átköltözhet egy másik államba, ahol egy másik kórház kezeli, amely egy újabb gyártó eltérő rendszerét használja. Scott Wallace, az Egészségügyi Informatikai Szövetség elnöke szerint régóta esedékes már egy központi nyilvántartás létrehozása, még ha ez se nem egyszerű, se nem olcsó, és „legalább olyan komplex vállalkozás, mint embert küldeni a holdra”.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.