Hirdetés

CD-írás USB-n át



|

Hirdetés

Vagyis csak szeretnék használni, mert gondjaim vannak az írással: a meghajtó puffere már egyszeres sebességnél is folyton kiürül. Csak a mellékelt DirectCD segédprogrammal tudok CD-re archiválni, de azzal kilenc óráig tart háromszáz megabájt adat kiírása. PC-m 400 megahertzes Pentium II-es gép, talán nem túlzás tehát elvárnom tőle, hogy kezelje a meghajtót. Annál is inkább, mivel a meghajtó egy gyengébb rendszeren zökkenőmentesen működik. Igaz viszont, hogy amikor néhány évvel ezelőtt rendszeremen kipróbáltam egy barátom külső CD-RW meghajtóját, akkor is előfordult hasonló pufferkiürülési hiba.A jelek szerint nem a CD-íróval van baj, hanem a PC-vel. A CD-írók nem igazán jönnek ki az USB 1.1-gyel, mivel az 1,5 megabájt/másodperces sávszélesség még négyszeres sebességű íráshoz is csak szűkösen elég. (Az USB 2.0 már 60 megabájt/másodpercet tud.)

Aki ilyen sebességen megbízhatóan írhat lemezt, az joggal tartja magát a szerencse fiának. Ha később más USB eszközökhöz is telepítünk illesztőket, akkor a helyzet még rosszabb lesz, mert azok mind sávszélességet foglalnak le a maguk eszközének.

Érdemes kipróbálni májusi számunkban található Írjunk jobban! című keretes tippünkben szereplő ötleteket. Ha ezek sem segítenek, akkor célszerű egy második USB (lehetőleg USB 2.0) hubot telepíteni a számítógépre. Ha CD-írónk ismeri az USB 2.0 szabványt, akkor ez nagyon kifizetődő beruházás egy olyan korú és erősségű rendszerbe, amilyennel olvasónk dolgozik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.