Hirdetés

Cebit 2003 drót nélkül, alkatrészekkel



|

Hirdetés

Szinte nincs olyan cég, amely saját sajtókonferenciáján ne hangsúlyozná a drótnéliség fontosságát. Itt nem feltétlenül kell a hálózatokra gondolni, bár tény, hogy a WiFi (Wireless Fidelity) sosem látott népszerűségre tett szert.

Az asztali számítógépeknek vége, a noteszgépek mind jobban előretörnek, hallhattunk az NVIDIA sajtótájékoztatóján, ahol bejelentették a GeForce FX 2 Go nevű, noteszgépekbe való grafikus processzorokat. Több neves eleketronikai cikket gyártó cég állt elő a Connected Home (talán: behálózott otthon) elképzeléssel, amelynek lényege, hogy egész lakásunk életre keltjük az internet és a drótnélküli technológia segítségével. Sugárzott zenét hallgatunk hordozható magnókon, reggeli közben hordozható monitoron nézzük meg a híreket, hazaérve fényképeinket magától feltölti a digitális kamera, és központi vevőegységről a lakás bármelyik pontján megtekinthetjük kedvenc TV-műsorunkat. Az elképzelés gyönyörű, kis szépséghiba, hogy jelenleg minden cég ott tart, hogy ennek első alapkövét éppen itt a CeBIT-en mutassa be. A meglepő, hogy ez minden cégnél más: a Philipsnél egy Smart Display technológiára épülő 15 hüvelykes gyönyörű LCD monitor, míg a Toshibánál egy nagyteljesítményű noteszgép, amely véletlenül éppen GeForce FX 2 Go processzorokat használ a kép megjelenítésére.

Rendkívül felpezsdült az alkatrészpiac. Egy komplett pavilont töltenek meg teljesen ismeretlen távol-keleti gyártók, akik a számítógépházaktól a legkülönbözőbb kábeleken és átalakítókon át a tápegységekig és hűtőmegoldásokig mindent kínálnak. A házak között az átlátszó fal, a könnyű alumínium kivitel és a minél több ventillátor a divat. Mint mindent, ezt is jelentősen túlzásba viszik, így egy rövid séta alatt többször is a heveny hányinger kerülgeti az arra látogatót. Hódítanak a színes dolgok: világít a ventillátor, a tápkábel, és persze külön neonrudakat építhetünk be, hogy az ablakos oldallapon át jobban lássuk gépünk remekbe szabott belsejét. A csúcs a teljesen átlátszó plexiből készült ház, az akvárium oldalpanel, és a színét változtató műanyagberakás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.