Hirdetés

CeBIT előrejelzés



|

Hirdetés

A nagyobb grafikuskártya gyártó cégeknél a verseny tovább folytatódik, ennek következő állomása pedig a CeBIT lesz, mivel közülük (Nvidia, SiS, ATi) mindenki készül valamilyen újdonsággal a kiállításra.

Az Nvidia az NV31 GPU-val készül, mely a GeForce FX-ek kistestvéreként is felfogható, leginkább a Radeon 9500 ellenfeleként érhet majd el jó eredményeket. Ennek függvényében valószínűsíthető, hogy árban a középkategóriát célozza majd meg. A hírek szerint a DirectX 9.0 támogatás nem lesz teljes ezekben a kártyákban, ez pedig elképzelhető, hogy hátrányokat jelent majd.

Az ATi is előrukkol legfrissebb fejlesztéseivel, az R350 és RV350 chipekkel. Az R350 nem titkolt célja a pár napja megjelent GeForce FX-ek letaszítása a trónról és a vezető pozíció újbóli megszerzése. Igazi csúcs kártyák lesznek, mind teljesítményben, mind árban. Az RV350 már inkább a nagyközönségnek szánt termék lesz, mely egy az egyben az R300 architektúrájára épül, ám a gyártási technológiából adódóan előállítása olcsóbb lesz.

A SiS is nagyobb dobásra készül, a Xabre II GPU bemutatásával. 8 pipeline-nal, Vertex Shader 2.0 és Pixel Shader 2.0 támogatással lett ellátva. Az új Xabre teljes körű DirectX 9.0 támogatással kerül majd a boltok polcaira, és komoly ellenfele lehet az Nvidia és ATi kártyáknak.

Jelen összeállításban nem esett szó az úgymond "kisebb" nevekről, amilyen a 3DLabs, vagy a Matrox. Mindkét cég készül a CeBIT-re valamilyen újdonsággal, ám ezeket egyelőre nem hozták nyilvánosságra.
Egy biztos: a grafikuskártya piac továbbra is megőrzi sokszínűségét és az ebből adódó zűrzavart és kavarodást.

www.cebit.de

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.