Hirdetés

Cégeknek udvarol a Chrome



|

Biztonságosabbá vált a böngésző, plusz már egyszerűbb átszoktatni rá a munkatársakat.

Hirdetés

Az utóbbi napokban a Google két újítást vezetett be Chrome vállalatok körében történő hódításának elősegítése céljából, amelyeknek köszönhetően biztonságosabbá és egyszerűbben menedzselhetőbbé vált céges környezetekben a böngésző.


Első lépésben a keresőcég végrehajtott egy fejlesztést a Chrome áruházában, ennek célja azon beépülők előzetes kiszűrése, amelyek képesek lehetnek kikerülni a vállalatok rendszergazdái által a munkaállomásokon futó böngészők távoli menedzselésére kitalált szabályrendszert. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a Chrome biztonságos telepítési procedúráját nem követő pluginek esetén a böngésző mostantól kiírja, hogy a letöltésre kínált fájl valószínűleg kártékony, amelyet meglátva a felhasználók remélhetően elállnak az installációs szándékuktól.


A másik fontos fejlesztés, hogy a rendszergazdák egy listában összeszedhetik a kizárólag Internet Explorerrel működő belső tartalomkezelő rendszerek elérési útvonalait, így amennyiben a munkatársak a kérdéses webalkalmazásokat kívánják használni, akkor a Chrome automatikusan megnyitja nekik a Microsoft böngészőjét. Persze a két szoftvert eddig is lehetett párhuzamosan használni, az új funkcionalitás inkább csak a maradi kollégák modern böngészőre való átszoktatásában segíthet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.