Hirdetés

Célhardverrel a hackertámadások ellen



|

Hirdetés

A Tech Laboratories DynaTrax hardvere egy úgynevezett digitális mátrix keresztkapcsoló, amely a hálózati eszközök - csomópontok, kapcsolók és útválasztók - és a végfelhasználói eszközök (asztali gépek és nyomtatók) közé iktatva elektronikusan téríti el az ártó kódokat. A DynaTrax leválasztja az ártó kódot a hálózatról és átviszi a kapcsolatot egy „csali” szerverre, majd visszakapcsolódik a hálózatra, ahol folytatja az biztonságos adatáramlás ellenőrzését. A rendszerkezelő szoftverekre (HP OpenView, Tivoli) rendszer felismeri a hamis pozitív kódokat is, melyeket visszairányít a jó adatáramlásba. A csali szerver pedig a kiszűrt ártó kódot vissza tudja vezetni a forrására, vagyis ilyen értelemben egy „visszatámadó hacker eszköznek” is tekinthető.

A megfelelő spamszűrő szoftverrel kombinálva a DynaTrax felhasználható a kéretlen levelek kiszűrésére is. Ezt a munkát végzi teljes munkaidőben egy másik új cég, a FireTrust ingyen letölthető MailWasher Pro szoftvere is, amely még az előtt állítja meg a szemétlevelet, hogy az eljutna az asztali gépre azáltal, hogy megengedi a felhasználónak, hogy még a vállalati kiszolgálón tekinthesse meg és törölhesse e-mailjeit. A kliens MailWasher Pro mellett a jelenleg béta verzióban létező MailWasher Server számos különböző módszerrel (statisztikai tartalomszűréssel, IP cím ellenőrzéssel és a FirstAlert spam adatbázissal meglévő állandó kapcsolattal) azonosítja és szűri ki a spam üzeneteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.