Hirdetés

Célhoz ért az Anonymous: a biztonság fontos



|

Ha nehezen is, de a cégek kezdenek ráébredni, hogy a biztonságon nem lenne szabad spórolni.

Hirdetés

Az Anonymous és a hozzájuk hasonlók évek óta támadják a kormányzati szervek és a nagyobb cégek internetes felületét, illetve adatbázisait. Bár történtek letartóztatások az ügyben, de a hacker támadások sűrűbbek, mint valaha. Úgy tűnik, hogy lassan mindenki kezd ráébredni a problémára, ami nagy lökést adhat a védelemre fordított fejlesztéseknek. A New York Times tudósítása szerint az RSA biztonsági konferencián, ahol a köz- és a magánszféra szakértői egyaránt képviseltetik magukat, kiemelten foglalkoztak a támadásokkal, hiszen nem múlik el olyan hét, hogy valamely nagyvállalat, vagy kormányzati szerv ne esne áldozatul egy-egy támadásnak. Akár államtitkok szivárogtak így ki, akár ügyfelek bizalmasan kezelt adati, ezek az akciók végre ráébresztették mindenkit, hogy nincs meg a kellő biztonság.

"Az Anonymous mindenkit felébresztett, hogy bármennyire is védve érezzük magunkat, korántsem vagyunk biztonságban" - mondta Roger Cressey, a Booz Allen Hamilton nevű, védelmi és hírszerzési cég alelnöke, akiket szintén támadás ért tavaly nyáron. Főleg azért lenne fontos komolyan venni az Anonymous-féle támadásokat, mert akiket ők megtámadnak és sikerrel járnak, azoknak semmi esélye a komolyabb behatolásokkal szemben. Márpedig mindenkinél igaz, hogy ha még nem érte hacker támadás, akkor majd fogja. A probléma annyira szem előtt van, és a tét olyan nagy, hogy a hatalom nem csukhatja be a szemét, és nem mondhatja, hogy a Guy Fawkes maszkos srácok soha nem fognak eljönni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.