Hirdetés

Célkeresztben a letöltögetők



|

Hirdetés

Az eljárás a Digital Millennium Copyright Act értelmében indulhat.

Nyilatkozatában a RIAA azzal igazolta a pereket, hogy segítségükkel megtanítják a felhasználóknak, hogy illegális tett fájlcserélőket jogvédett tartalmak terjesztésére használni, illetve felhívni figyelmüket arra, hogy léteznek törvényes megoldások, és használják a fizetős rendszereket zenéik beszerzésére. A RIAA mindeddig a fájlcserélő rendszereket, és azok üzemeltetőit vette célkeresztbe, egyének ellen ilyen nagyszabású akciót nem szervezett.

A zeneipari szövetség szoftver segítségével átfésüli a peer-to-peer hálózatokat, jogvédett tartalmak után kutatva. A gyanús fájlokat letölti, és bizonyítékként a letöltés dátumát rögzíti. A fájlokat tartalmazó rendszerben kutakodva és további információkat szerezve a fájlcserélő internet-szolgáltatójához fordulnak. Az internet-szolgáltatót a Digital Millenuim Act alapján kiállított bírósági idézés segítségével kényszerítik, hogy adja ki a fájlokat tároló nevét és címét. A jogvédett anyagokat cserélő egyének ellen a RIAA polgári pert indíthat, a szövetség több ezer ilyen eljárással fenyegetőzik. A RIAA közel egy évig pereskedett a Verizon Internet Services-szel, hogy az adja át neki négy állítólagos zeneletöltő nevét, május elején a szolgáltató kénytelen volt ezeket az adatokat átadni. A RIAA akkor nem közölte mi a következő lépése a Verizon ügyben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.