Hirdetés

CES 2006: Képriport — 0. nap



|

Hirdetés

Ezek közül adunk most közre egy válogatást (a kis képre kattintva új ablakban nyílik meg annak nagyfelbontású változata).

A Cyberhome LAP-9100 típusú szórakoztató központja egy LCD képernyő köré épült, beépített DVD-lejátszót, TV-vevőt, AM/FM rádiót tartalmaz, továbbá zenelejátszó és képnézegető funkciókkal is rendelkezik. Jár hozzá egy kiegészítő modul beépített hangszórókkal, amelyhez iPodot vagy más digitális zenelejátszót is csatlakoztathatunk. Megjelenése tavasszal várható, 399 dolláros áron.

A kiváló elektromos gitárjairól ismert Fender cég további lehetőségeket keres termékpalettájának színesebbé tételére. A képen látható rózsaszín színű "Hello Kitty" gitár — kitalálható — kislányoknak készült, és várhatóan 250 dollár körüli áron kerül a boltokba, de a hozzáillő erősítőért még egyszer ugyanannyit kell leszurkolnunk.


Az idei CES-en mutatkozik be az eddig jobbára ismeretlen Hannspree nevű cég, amelynek specialitása az úgynevezett "életstílus televíziók". Kínálatukban a legkülönbözőbb beállítottságú vásárlókat célzó, több mint 100 különböző borítású LCD TV szerepel. A képen látható plüss borítású "Majom TV" kisgyerekek számára készült, ára 299 dollár.


A Humax cég személyi médialejátszója egyike az első olyan hordozható készülékeknek, amelyek borítása alatt az AMD új Alchemy Au1200-as mobilprocesszora dolgozik. A lejátszó 4 hüvelykes LCD kijelzőt és 20 gigabájtos merevlemezt tartalmaz, így a zenék mellett a mai divatnak megfelelően akár videók lejátszására is alkalmas.


Nem, ez nem egy futurisztikus fogorvosi szék, hanem egy luxusigényeket kielégítő számítógép-kezelő és/vagy játékkörnyezet. Csak be kell szerelnünk egy PC-t vagy játékkonzolt a szükséges kiegészítőkkel (billentyűzet, egér, jogstick), majd beállítani mindennek a kényelmes dőlésszögét. A pénztárcánkat 2495 dollárral terheli meg!


A Motorola elég magasra emeli a lécet, ami a Bluetooth-headsetek miniatürizálását illeti. A H5 Miniblue névre keresztelt készülék mindössze hét gramm, így szinte nem is érezzük, amikor a fülünkben van. Furcsa kialakításánál fogva egyik végével becsúszik a hallójáratba. Saját töltőjével egy csomagban érkezik várhatóan még nyár előtt.


Nyár végén attól volt hangos a sajtó, hogy az új iPod Nano mennyire sérülékeny. Bár az Apple azóta javította a hibát, az Otter Box nevű cég úgy gondolta, jobb biztosra menni. A mindössze 40 dollárért megvásárolható átlátszó tok elérhetővé teszi az iPod Nano vezérlőszerveit, míg megvédi az összes többi részét. Az iPod Videóhoz passzoló "védőburok" februárban várható.

A Lexar hamarosan megjelenő JumpDrive Mercury USB-s pen drive-ja nemcsak szép, de egy igazi különlegességgel is rendelkezik: oldalán mutatja, hogy mennyire van tele. A kijelzőhöz a gyártó az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Elektronikus Papír megjelenítőt használja, ami várhatóan mindössze 5 dollárral növeli az adattároló árát. Kétgigás változatban is készül.

Az LG Electronics számos új mobiltelefont mutat be a CEs-en (amelyekkel várhatóan találozunk majd a CeBIT-en is). A képen látható F9200-as készülék azoknak készült, akik egy percig nem tudnak meglenni e-mail nélkül. A kicsúsztatható QWERTY billentyűzeten kívül még beépített VGA felbontású fényképezőgépet is tartalmaz, és persze nem hiányzik belőle a zenelejátszó funkció sem.

A képeket Rick Rizner készítette.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.