Hirdetés

CES 2006: Képriport — 1. nap



|

Hirdetés

Ezek közül kilenc különlegességet válogattunk össze. (A kis képre kattintva új ablakban nyílik meg annak nagyfelbontású változata).

Bár elsőre azt hinnénk, a képen mégsem egy noteszgép látható. Az Alienware új, Macintoshokat idéző vékony 5400-sorozatának első darabját, mint az egyik első Intel Viiv kategóriás készüléket mutattak be a CES-en. A konfiguráció érdekessége — a kialakításon kívül — a monitor keretébe épített webkamera és a vezeték nélküli billentyűzet, amelyen még egy tapipad is helyet kapott.

Az LG ezzel a PM70 típusjelű készülékkel indul harcba a hordozható médialejátszók (Portable Media Center) piacán A 30 gigabájtos merevlemezen akár 7500 számot vagy 50 órányi videót is tárolhatunk. AV-bemenete lehetővé teszi, hogy közvetlenül a tévéből vegyünk fel műsorokat, amelyeket a 4,3 hüvelykes kijelzőn nézhetünk vissza. Információkezelő lehetőségei kompatibilisek a Microsoft Outlookkal.

Mi lehet érdekes egy noteszgépben, kérdezhetnénk? Pláne egy olyanban, amelyet a Toshiba most mutat be ugyan, de csak később tervez piacra dobni? Ez a professzionális kategóriába szánt Qosmio notesz kétmagos Intel processzort és 30 gigabájtos lemezek írására képes beépített HD-DVD-írót tartalmaz, továbbá kijelzője támogatja az HD minőségű 1080p formátumot.

A kép mindent elmond. Nem, ez nem egy műanyag szóróajándék, ez a ViewSonic PJ106D típusjelű projektora teljes életnagyságban. A készülék elemről is működtethető, DLP technológiájú és 25 ANSI lumen fényerőre képes. Várhatóan támogatja a standard és 16:9-es képarányokat. A beépített SD kártyaolvasó pedig lehetővé tesz JPEG formátumú képekből összeállított diavetítéseket.

Leginkább egy óriási rovar fejére hasonlít a Saitek vezeték nélküli 2.1-es hordozható hangszórója. A Bluetooth technológiának köszönhetően akár 30 méter távolságban levő PC-nkről is megszólaltatja kedvenc zenéinket, de természetesen nem hiányzik belőle az iPod-támogatás sem. A beépített erősítőt is tartalmazó hangfalak 90 Hz és 18 KHz közötti tartományban állítólag nagyon szépen szólnak.

A Motorola és az Oakley koprodukciójában tavaly nyáron debütált Razrwire napszemüveg/mobil headset kombó most új változatban mutatkozott be a CES-en. Az O Rokr névre keresztelt új napszemüveg továbbra is párosítható a kompatibilis mobiltelefonokkal, ám az igazi újdonsága, hogy Bluetooth adapterrel felszerelt készülékekről, MP3-lejátszókról is képes zenét közvetíteni. A fülünkbe.

A Kodak, amely logóváltást is bejelentett a CES-en, Amerikában először mutatta be 399 dollárba kerülő, 5 megapixeles V570-es modelljét, amely két lencsét és két CCS érzékelőt tartalmaz. Az egyik lencsén keresztül 23 milliméteres széles látószögű, a másikon 3-szoros zoomos, 39 és 117 milliméter közötti felvételeket készíthetünk. A két lencsét kombinálva 5-szörös nagyítást érhetünk el.

A Lego Group a CES-en mutatta be legújabb, Mindstorms NXT készletét, amelyből 18 különböző sétáló robot építhető össze. Az új intelligens vezérlő USB 2.0 vagy Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál számítógépünkkel, ezen keresztül programozható. Továbbfejlesztett érintés-, fény- és hangérzékelőkkel, valamint mozgásérzékelővel is felszerelték. Az Augusztusban debütál, 250 dolláros áron.

Elegáns, de mi is ez pontosan? Nos, ez a Belkin vadonatúj vezeték nélküli USB-hubjának protípusa. A noteszgépekhez készült, CableFree USB Hub névű készülékhez négy USB-s eszközt csatlakoztathatunk, amelyek lehetnek bárhol a szobában, a Freescale ultraszélessávú vezeték nélküli technológiájának köszönhetően gond nélkül kommunikálnak a számítógéppel. Várhatóan 125 dolláros áron kerül piacra.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.