Hirdetés

Checkmark minősítés a Spy Sweepernek



|

A Webroot Spy Sweeper elsőként nyerte el a Checkmark minősítést a kémprogramok elleni védelmet vizsgáló kategóriában.

Hirdetés

Az új minősítés elnyeréséhez olyan megoldásra van szükség, amely nem csak felfedezi a kémprogramokat, hanem teljes védelmet nyújt a felhasználóknak azok megbénításával, illetve a telepített kémprogramok és az újabb változatok eltávolításával. A desktop kategóriában pedig mindössze azt vizsgálták, hogy felismeri-e a védelem a fájlrendszerben megbújó kémprogramot, illetve képes-e blokkolni azt. A teszt során felhasznált kémprogramok a West Coast Labs teljes gyűjteményéből származnak és úgy választották ki, hogy a különböző kémprogram típusok mindegyike részt vegyen a tesztben. Így például — többek között — szerepelnek a backdoor, downloader, keylogger és pénzügyi adatokat lopó kémprogramok.

"Azért hoztuk létre a Telepített kémprogramvédelem kategóriát, mert felismertük, hogy a kémprogramok összetettsége és komolysága folyamatosan növekszik", mondta Chris Thomas a Checkmark minősítést kiadó West Coast Labs működési igazgatója.

A 4.5-ös Spy Sweeper ötvözi a széleskörű eltávolító technológiát a viselkedés alapú Smart Shield-ek magas szintű blokkoló erejével. Az elmúlt héten immár ötödször nyerte el a Spy Sweeper a PC Magazine "Editors Choice" díját, és a PC World "Legjobb vétel" címének is birtokosa.

A Webroot legutóbbi State of Spyware című riportjában kifejtette, hogy a legkártékonyabb kémprogramtípusok rekord méretekben fertőzik meg a felhasználók gépeit. Csak az ipari felhasználást figyelembe véve 2005 harmadik és negyedik negyedéve közt a trójai programok által okozott fertőzések 9 százalékkal növekedtek; 2005 második és negyedik negyedéve közt a rendszermonitorozók (akárcsak a billentyűleütést figyelők) okozta fertőzések száma 50 százalékkal növekedett minden egyes negyedévben. Ezek a legveszélyesebb kémprogram változatok, és csakis olyan kémprogram elhárító megoldást kellene telepítenünk, amely hatékonyan felismeri, eltávolítja, és blokkolja ezeket a kártevőket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.