Hirdetés

Chip a focilabdában



|

Hirdetés

Ez ugyanis belül egy chipet tartalmaz, amely segítheti a bírókat nehéz döntések meghozatalában, például hogy valóban áthaladt-e a gólvonalon vagy elhagyta-e a játékteret.

A chip speciális felfüggesztésben a labda közepén helyezkedik el, ahol védve van az erős rúgások és ütközések okozta rázkódástól, behatásoktól. Az általa sugárzott jelet a stadionban elhelyezett 12 antenna veszi és nagy sebességű üvegszálas kapcsolaton keresztül továbbítja azt Linux-alapú szerverek csoportjához.

A technológiát folyamatosan tesztelik az egyik nürnbergi stadionban, de nemrégiben élesben is kipróbálták egy 17 éven aluliak számára rendezett perui tornán. Az eredmények bíztatóak voltak, ám ennek ellenére a FIFA csak érdeklődés szintjén kezeli az újdonságot, és nem hozott még végleges döntést arról, hogy bevetik-e az új labdát a következő VB-n vagy sem.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.