Hirdetés

Chromebookot kapnak a sérült katonák



|

Legújabb kezdeményezésében Chromebook gépet ajándékoz a kórházi kezelés álló amerikai katonáknak a Google.

Hirdetés

Carrie Laureno, az amerikai katonák segítéséért létrejött Google Veterán Hálózat alapítójának a nevéhez fűződik a "Chrome for Wounded, Ill and Injured Warriors" (magyarul: Chrome a sebesült, beteg és sérült harcosoknak) program, amely során a keresőcég 500 Chromebook gépet oszt ki a kórházi kezelésben résztvevő katonáknak, hogy így a sérültek könnyen kapcsolatba léphessenek családjukkal. Az Egyesült Államok Védelmi Hivatalának a sajtóközleménye szerint a program keretében összesen 600 gépet osztanak ki a veteránok között.

 



Az ötlet egyébként azután jött, miután Carrie Laureno egyik közeli hozzátartozója elesett a harcok során, s az alapító meglátogatta a kórházban az áldozat egyik felettesét. "Ez egy remek eszköz a páciensek számára, főként azoknak, akik távol vannak az otthonuktól. A program segítségével az ápoltak és családtagjaik kapcsolatba maradhatnak, illetve később még azokkal is ápolhatják a jó kapcsolatot, akiket a kezelés során ismertek meg" - nyilatkozta  Sherri L. Brown, a Vöröskereszt Katonai szervezetének az igazgatója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.