Hirdetés

CHS Partnernap 2010 - útmutatások technológiai és piaci szempontból



|

A hagyományosnak mondható CHS Partnernapon idén is rengeteg gyártó és partnercég képviseltette magát, a magas szakmai színvonalú előadások megtekintése mellett termékbemutatókkal és egyéb szórakozási lehetőségekkel is kedveskedtek a rendezvényre kilátogató viszonteladóknak.

Hirdetés

Rögtön a szeptemberi iskolakezdési héten rendezte meg éves Partnernapját a hazai számítástechnikai piac legnagyobb nagykereskedésének számító CHS Hungary Kft., amelyen természetesen a PC World stábja is részt vett. Az egész napos eseményen egyszerre három teremben zajlottak különféle témában megtartott előadások, a gyártók az új termékek bemutatása mellett az aktuális piaci trendek ismertetésére is kitértek, illetve a magyar piaci sajátosságoknak megfelelő jövőképet vázoltak fel az érdeklődők számára.

 

 

Az első emeleti nagyteremben elsősorban a képalkotással foglalkozó, a nyomtatási üzletágban meghatározó gyártók előadásait lehetett végigkísérni, de szintén itt volt alkalma mindenkinek megismernie a Symantec legújabb, a Norton termékcsaládba tartozó termékeit, illetve a Kingston és az LG adattárolással kapcsolatos újdonságait. Eközben az első számú oktatóteremben az előbbi programokkal párhuzamosan a HP, a Dell, a Fujitsu és többek között a Microsoft mutatta be hardveres és szoftveres kliens- és szerveroldali megoldásait, de fontos kiemelnünk, hogy ún. "consumer" termékek is bemutatásra kerültek, elég csak a Lenovo IdeaPad vagy a Dell Inspiron hordozható számítógépeire gondolunk. A prezentációkon bemutatott készülékek többségét élőben is megtekinthették a látogatók az erre a célra elkülönített teremben.

 

 

A harmadik termet kis túlzással élve az idei Partnernapon elsőként részt vevő mobiltelefon-gyártók bérelték ki, a napot megkezdő Motorola után sorra következtek a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő márkák - Samsung, LG, Nokia -, de később lehetőség volt megismerni a Windows Mobile platform jelenét és jövőjét is, illetve a hazai képviselet a HTC aktuális kínálatát is bemutatta. Összességét tekintve meglehetősen hangsúlyosnak mondható az Android mobilplatform jelenléte a gyártók termékportfóliójában, de mint ahogy az alábbi videónk is mutatja, titokban szinte az összes gyártó készül a Windows Phone 7 premierjére. Sajnos Borsi Zoltán egyelőre nem mutathatta meg a Dell hamarosan megjelenő mobilos újdonságait, ellenben hosszan beszélt az Androidos Streakről, amely egyre több helyen vásárolható meg hazánkban.


A Partnernap programja ugyan leginkább a szakmai részeket részletezte, de már az első előadásoktól fogva rengeteg egyéb szórakozási lehetőséggel találkozhattak a regisztrált partnerek. A két kiállított sportautó mellett szinte mindig állt valaki, viszont közel sem volt akkora a sor, mint a kürtős kalácsot készítő "állomásnál". Két előadás között tehát az autók és a sütemények szerelmesei is kikapcsolódhattak pár percre, a földszinten megtalálható HP-standnál pedig bárki próbára tehette a szerencséjét.


Rövid interjúnkban Vidra László, a CHS Hungary Kft. kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy jövőre a cég 15. évébe lép, amit méltó módon, még nagyobb szabású eseménnyel kívánnak majd megünnepelni. Az idei Partnernappal elég magasra került a léc, a vállalat partnerei mind szakmailag, mind a szórakoztatást tekintve rendkívül elégedettek lehetnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.