Hirdetés

CISPA: Obama kész harcba szállni



|

A Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) törvény eddig nagy port kavart világszerte, most azonban maga az amerikai elnök jelentette be, hogy ő mindenképpen megvétózza.

Hirdetés

Április eleje óta lehet hallani egyre gyakrabban a republikánusok által beterjesztett új törvénytervezetről, amelynek értelmében a vállalatok könnyen és biztonságosan megoszthatnák egymással - és természetesen elsősorban a kormánnyal - a kiberfenyegetésekkel kapcsolatos információikat. A CISPA részleteiről és az általa kiváltott komoly tiltakozásokról már korábban beszámoltunk.

Nemrég Mike J. Rogers, C.A. Dutch Ruppersberger, Bennie Thompson és további tizenhét demokratapárti képviselő közös levélben szólította fel a CISPA támogatóit, hogy adjanak választ a felmerült aggályok kapcsán, ugyanis alapvető probléma, hogy a törvény nem szabályozza az állam szerepét ezen a területen, a felhasználók adatai pedig bármilyen mondvacsinált indokkal (például akár jogvédők kérésére is) kiszivároghatnának.

Most Obama elnök tesz pontot az ügy végére, aki kijelentette, hogy nem fogja ellenjegyezni a Cyber Intelligence Sharing and Protection Act törvényt, még akkor sem, ha esetleg elfogadják a képviselők. Az amerikai elnök álláspontja szerint az új tervezet nem biztosítja a polgári jogokat, a személyes adatok, valamint az emberek magánéletének védelmét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.