Hirdetés

Civil kémvezért állítanának az NSA élére



|

Kettéválasztanák a tavasszal leköszönő Keith Alexander tábornok feladatkörét.

Hirdetés

A The Hill értesülései szerint a Fehér Ház azt fontolgatja, hogy civil vezetőt rak a hivatalából hamarosan leköszönő Keith Alexander tábornok helyére, tehát az NSA élére. Bár döntés még nem született, egy korábbi alkalmazott szerint már összeállították a lehetséges jelöltek listáját, akik vezethetnék a nép szemében bizalmilag jócskán meggyengült NSA-t. 

Hirdetés

A Fehér Ház egyébként azon is gondolkodik, hogy különszedné az NSA igazgatójának és az amerikai Kiberparancsnokság vezetőjének a feladatkörét, tehát a tavasszal távozó Alexander tábornok után két külön embert alkalmaznának (Keith Alexander 2005. óta vezeti az NSA-t és 2010. óta a Kiberparancsnokságot). 

Barack Obama amerikai elnök még akkor ígérte meg a megfigyeléseikkel kapcsolatos reformokat, amikor Edward Snowden először borította rájuk az éjszakai tálat. Amennyiben egyébként az NSA élére most először civil kerülne, a törvényhozóknak is lehetne beleszólása a vezető dolgaiba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.