Hirdetés

Csak a szerkesztők 9 százaléka nő a Wikipedián



|

Bár a felhasználók tekintetében a nemek egyenlően oszlanak meg, a szerkesztők esetében nagy a szakadék.

Hirdetés

A Wikipedia esetében hosszú ideje probléma a nemek közti szakadék, ezt maga az online enciklopédia közössége is többször tárgyalta. A cél, hogy mindez megszűnjön, egyelőre nem látszik teljesülni. Noha az oldal felhasználói körülbelül 50-50 százalékos arányban oszlanak meg a férfiak és a nők között, a szerkesztők esetében ez jelentősen eltér.

 

Az oldal szerkesztőinek 91 százaléka férfi, ami jelentős különbség. A Knock Twice által használt adatok ugyanakkor egy tavalyi tanulmányra épülnek, így az arány elképzelhető, hogy azóta valamit javult.

 

A női szerkesztők egyébiránt körülbelül 1,5 millióan vannak, a legaktívabbak pedig az emberekkel és a művészetekkel kapcsolatos oldalak szerkesztésében. Érdekes tény továbbá, hogy az esetükben jóval valószínűbb a statisztikák szerint a végleges kitiltás, ami akár azt is jelentheti, hogy valamilyen nemek szerinti cenzúra is működőben van jelenleg.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.