Hirdetés

GPS-szel a bringatolvajok ellen



|

A San Francisco-i rendőrség GPS- szel harcol a biciklitolvajok ellen

Hirdetés

A San Francisco-i hatóságok szeretnék, ha elrabolnák a biciklijeiket. A New York Times arról ír, hogy drága, GPS- szel felszerelt „csali” bicikliket helyeztek ki városszerte, abban a reményben, hogy valaki megpróbálja ellopni őket. Ha ez megtörténik, a fedélzeti nyomkövető rendszer lehetővé teszi a rendőrségnek, hogy megtalálja, letartóztassa és Twitter-bejegyzést készítsen az elkövetőről.

A bejegyzés szövege: "Általában, ha ilyet látok,
sajnálom a tulajdonost.De most nem!"

Hirdetés

Amellett, hogy képeket posztol a letartóztatottakról és gyanúsítottakról, Matt Friedman – a biciklitolvajok elleni Park Station-i egység vezetője – nevelésre, és az emberekkel való kommunikációra is használja a Twittert. San Francisco tolvajellenes programja, mindazonáltal nem egy új koncepció. Hasonló rendszereket már hatásosan alkalmaztak egyetemi kampuszokon, és olyan városokban, mint Vancouver és Sacramento.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.